Европрокуратурата, ръководена от Лаура Кьовеши, разследва измами за милиони евро, свързани

...
Европрокуратурата, ръководена от Лаура Кьовеши, разследва измами за милиони евро, свързани
Коментари Харесай

Измами за милиони у нас! Разследване на Кьовеши

Европрокуратурата, ръководена от Лаура Кьовеши, разследва измами за милиони евро, свързани с търговията с излъчвания на парникови газове в България.

Това бе оповестено в публично известие на самата прокуратура, в което се споделя, че в понеделник в България се " правят десетки обиски и следствени дейности в следствие на допустима машинация във връзка с Системата за търговия с излъчвания на Европейски Съюз (EU ETS), със загуби за милиони евро за Европейски Съюз и националните бюджети ".
-->
Компанията, отговаряща за инспекция на излъчванията на парникови газове от топлоелектрически централи и топлоцентрали в България, е разследвана за хипотетично показване на подправени отчети до способените национални органи, настоявам още хората на Лаура Кьовеши.

Според следствието от 2017 година досега сдружението умишлено е подавало погрешни данни и документи за годишните доклади за излъчванията на парникови газове, създадени от ТЕЦ-ове и топлофикации в България, с цел да заявява занижени от тях излъчвания.

Въз основа на доказателствата е изчислено, че незадоволително заявените излъчвания, показани на националните органи, са довели до загуби за бюджета на Европейски Съюз и националните бюджети в размер на милиони евро, под формата на неплатени суми за фактически изразходвани излъчвания на парникови газове. Освен това, незадоволително регистрираните излъчвания са оказали въздействие върху качеството на въздуха в България.

Вече са осъществени над 40 обиска и са разпитани над 70 очевидци. Разследващите са иззели мобилни телефони, преносими компютри и обемна документи по следствието. Следствените дейности не престават. Над 150 полицейски чиновници вземат участие в обиските, осъществени в 11 български града, със съдействието на ГДБОП (ГДБОП) и Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС).

Системата за търговия с излъчвания се смята за една от основните политики на Европейски Съюз за намаляване на изменението на климата и е първият пазар на въглеродни излъчвания в света. Той има за цел да обезпечи ефикасен механизъм за понижаване на излъчванията на парникови газове. Съгласно съдебна техническа експертиза на Европейски Съюз фирмите би трябвало да получат квоти за излъчвания, покриващи техните въглеродни излъчвания, напомнят от европейската прокуратура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР